Site-ul este in lucrari de mentenanta! Se efectueaza lucrari de continut si structura!

Termeni si conditii pentru inchirierea unui autoturism

Partile contractante : SC CZR AUTO EXPERT SRL , cu sediul in Bucuresti, str.Ardealului nr.1, sector 1, Bucuresti, CUI 36825459, J40/16231/2016 reprezentata de agentul mentionat pe prima pagina la campul locator si clientul mentionat pe prima pagina la campul nume.

Obiectul Contractului prevede inchirierea de catre client a unui autoturism in baza prezentului contract.

Clientul este rugat sa ia la cunostinta, sa confirme si sa semneze contractul de inchiriere al autoturismului. Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. Locatorul, mentionat pe prima pagina la campul Agent isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autovehiculului.

Varsta clientului:
Clientul trebuie sa aiba minim 21 ani si permis valid de minim 1 an.

Plata:
Tarifele pentru inchirierea autoturismelor sunt stabilite in Euro si includ: RCA, asigurare CASCO si ROVINIETA. Plata se face cash, in dolari, euro sau lei, la cursul bnr din ziua efectuarii platii.

Tariful de inchiriere nu acopera urmatoarele cheltuieli:

 • combustibilul (masina se livreaza cu un minim de ¼ motorina sau benzina/ la fel se va si returna);
 • amenzile primite de client pentru incalcarea regulilor de circulatie;
 • inlocuirea autovehiculului defect, daca defectiunea aparuta este cauzata de utilizarea necorespunzatoare a autovehiculului sau daca in cazul unui accident in care autovehiculul nu mai prezinta conditii de utilizare in siguranta si vina apartine clientului in conformitate cu procesul verbal intocmit de catre organul de cercetare competent.

Pentru orice inchiriere se percepe o garantie minima de 200 euro, suma ce va fi restituita la returnarea autoturismului in bune conditii.

Livrarea si returnarea unui autoturism inchiriat :
Livrarea si returnarea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilita de catre client si mentionata in contractul de inchiriere, fara costuri sau tarife suplimentare pe raza orasului Bucuresti in intervalul orar 08:00 am si 20:00 pm, in afara intervalului se va percepe o taxa de 10 euro. Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in conditii generale foarte bune, fara defecte, orice informatie asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului fiind facuta in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizate in contractul de inchiriere, in aceleasi conditii de la livrare (curat si fara defecte). Pentru curatarea autovehiculului se va percepe o taxa de 8 euro. Pentru o eventuala intarziere de pana la 1 ora anuntata in prealabil, nu se percepe nici o taxa, iar pentru depasirea a 4 ore sau mai mult se va percepe o zi de inchiriere. Orice intarziere va fi anuntata telefonic cu minim 24 ore inaintea orei de returnare a autoturismului prestabilita in contract, in caz contrar, locatorul are dreptul sa retina garantia si sa declare organelor competente (Politia Municipiului Bucuresti) furtul autoturismului. La expirarea duratei de inchiriere, prezentul contract devine nul de drept daca nu s-a convenit altfel.

Utilizarea autoturismului inchiriat si obligatiile clientului :

 • Clientul se angajeaza sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice.
 • Masina va fi condusa numai pe drumuri nationale sau europene marcate corespunzator.
 • Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.
 • Va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si nu le va incredinta altei persoane care nu figureaza in contractul de inchiriere.
 • Nu va supraincarca autoturismul inchiriat si nu-l va folosi pentru transportul de marfa.
 • Nu va folosi autoturismul inchiriat in curse, teste, pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci.
 • Nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact.Va utiliza autovehiculul inchiriat in concordanta cu instructiunile de folosire ale autoturismului inchiriat, emise de catre producatorul acestuia. Clientul este raspunzator financiar, garantia retinanandu-se partial, total sau ca un inceput de plata pentru pentru neindeplinirea obligatiilor sale sau producerii pagubelor, dintre care enumeram:
 • Pagubele produse autovehicului din cauza utilizarii defectuoasa, ca urmare a neintretinerii corespunzatoare pe perioada contractului, sau ca urmare a folosirii autoturismului in conditii cand s-ar fi impus oprirea imediata si anuntarea asistentei rutiera (de ex. deplasarea cu motorul, cutia de viteze, diferentialul, roata etc. defecte, supraincalzite, lipsite de racire din diferite motive, fara apa, cu ulei insuficient sau orice alta conditie in care fabricantul autoturismului interzice deplasarea si recomanda oprirea imediata si chemarea asistentei rutiera pentru a transporta  autovehicului in cel mai apropiat service autorizat, deplasarea intr-un regim foarte sportiv, ca si turatie, viteza, etc. Orice accident sau dauna cauzate de catre un sofer neautorizat de locator;
 • Diferenta de combustibil la returnare fata de preluare;
 • In caz de accident cauzat autoturismului inchiriat, din vina clientului, a starii proaste a drumului sau cu autor necunoscut, garantia poate fi retinuta partial 100 euro pe element avariat (100 euro parbriz), total, sau ca un inceput de plata. Locatorul va stabili vina, urmand ca in cazul pronuntarii definitive si irevocabile a unei instante sa se returneze suma in cazul in care vina nu a apartinut clientului;  orice dauna nesuportata de politele casco si RCA ale autoturismului, sau care depaseste cuantumul suportat de acestea indiferent de motive;  
 • Nerespectarea obligatiilor prevazute in acest contract; toate daunele de mai jos se vor taxa individual si se vor cumula: lipsa combustibil: 1 euro/litru, zgarieturi vopsea superficiale: 50 euro/zgarietura, lipsa capace roti: 20 euro /capac, anvelopa avariata (indiferent de avarie): 50 euro – R15, 100 euro – R16, 140 euro – R17, 180 euro R18, cric  25 euro,  Cheie roti: 15 euro, Radio CD 100 euro, Tapiterie patata: 50 euro,  Tapiterie patata grav/distrusa 100 euro panza, 600 euro piele, Trusa medicala 20 euro,  Triunghi reflectorizant 10 euro, Vesta10 euro, Extinctor  10 euro, Acte auto 100 euro, Stergatoare 20 euro, Cheie 200 euro, Placuta inmatriculare 30 euro buc. cartela parcare: 100 euro, furturi partiale (oglinzi, etc.) furt masina reclamat si cu cheia originala inapoiata. Disparitia masinii neanuntata de client la politie, nereturnarea ei sau nereturnarea cheii originale(exceptie daca este furata) este asimilata cu furt calificat si va fi raportata ca atare la politie de locator. Clientul este obligat sa plateasca pe loc pagubele mentionate mai sus. Locatorul poate incasa toate sumele ce rezulta din prezentul contract.

Asigurari pentru inchirieri auto
Asigurarea vehiculului inchiriat este valabila pentru eventualele daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in contractul de inchiriere. Daunele suferite de vehiculul inchiriat, din vina clientului sau cu autor necunoscut sunt asigurate. In caz de accident este obligatorie instiintarea proprietarului si declararea la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizare de reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti vinovat, dar nu sunteti implicat, daca partea responsabila nu este identificata (exemplu: daune in parcare in lipsa dvs). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile totale de reparatii. Conducerea sub influenta alcolului, drogurilor, de catre conducatorul desemnat atrage suportarea consecintelor legii (asigurarea CASCO nu mai este valabila). In cazul in care, autoturismul inchiriat nu va fi inapoiat in aceleasi conditii ca la livrare, iar asigurarea nu despagubeste pagubele din vina clientului (ex. a condus sub influenta alcolului, narcoticelor sau alte substante), acesta va fi obligat la plata integrala a autoturismului avariat. Dupa expirarea contractului de inchiriere, clientul ramane responsabil pentru plata defectiunilor constatate ulterior.

 Jurisdictie:
Orice litigii ce vor aparea in derularea prezentului contract, vor fi supuse instantelor competente. Partile convin ca prezentul contract sa constituie TITLU EXECUTORIU pentru incasarea sumelor restante, urmand a se proceda la executarea silita fara somatie.

SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE PREZENTATE MAI SUS